Poglej

Projekt

Izziv

Mladim starih med 15 in 30 let predstaviti model participatornega proračuna in jih spodbuditi k vključitvi v projekt.

Opis

Občina Tolmin je v letu 2020 del proračunskih sredstev prvič namenila participatornemu proračunu. 20.000€ so namenili mladinskim projektom, ki jih lahko predlagajo in zanje glasujejo le mladi iz tolminske občine.

share

Celostna grafična podoba projekta

Za naročnika smo oblikovali celostno grafično podobo Mlade Pobude. Uporabili smo barve iz grba Občine Tolmin v bolj mladostnih odtenkih. Logotip ponazarja vzpodbudo, pobudo mladih.

Mlada Pobuda

Promocijski videi

Pripravili smo tudi več promocijskih videov. Prvi, daljši video je bil namenjen informiranju o Mladi Pobudi, v njem pa so nastopali mladi iz delovne skupine. Video na humoren in sproščen način predstavi vse ključne lastnosti projekta, da je gledalcu po ogledu tega 1-minutnega videa jasno zakaj gre.

Za tri krajše videe, smo poiskali ambasadorje iz ciljne skupine. Mladi so pozvali svoje sovrstnike, da oddajo pobude za mladinske projekte. Na ta način smo projekt dodatno približali mladim, ki so v promocijskih videih prepoznali svoje prijatelje in znance

Mlada Pobuda

Spletna stran

Vzpostavili smo spletno stran, ki je bila namenjena izključno informiranju o projektu Mlada Pobuda. Preko spletne strani je bilo možno prebrati vse o Mladi Pobudi, oddati pobude in se vpisati v volilni imenik.

Mlada Pobuda

Rezultati

Prejeli smo kar 42 pobud, kar je ena pobuda na 30 volilnih upravičencev. Volitev se je udeležilo 16,5% mladih iz Občine Tolmin, kar je nadpovprečna volilna udeležba v primerjavi z ostalimi primerljivimi projekti v drugih slovenskih občinah.

36000+

ogledov video vsebin

7000

ogledov spletne strani

42

prejetih pobud

16,5%

volilna udeležba

Ta obrazec ne pozna neumnih vprašanj. Piši nam.

Mogoče bo to le eno sporočilo, mogoče pa prvi korak do hude zgodbe.

Let's find out!

* obvezna polja

Mint & Square,
kreativna agencija

Kontaktirajte nas

Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, Slovenija